Oefentherapie Cesar | Mensendieck / psychosomatische oefentherapie

Oefentherapie Cesar|Mensendieck is een houdings- en bewegingstherapie die u helpt uw klachten te voorkomen, te verminderen en op te heffen. Klachten aan spieren of gewrichten, maar ook problemen met de ademhaling, spanning of het slapen. Wij kijken altijd naar de samenhang van houding, manier van bewegen, uw dagelijks leven zowel op het werk als privé en de (verschillende) klachten of gezondheidsproblemen, dus naar het totaal plaatje. Een behandeling oefentherapie Cesar|Mensendieck is dan ook altijd maatwerk.

Zorg Voor Bewegen Logo Oncologie Netwerk Rijssen

Medisch Centrum Rijssen
Wijnand Zeeuwstraat 26-206
7462 DE Rijssen
0548-520371

website: oefentherapie-rijssen.nl
email: info@oefentherapie-rijssen.nl

Ilona Bisschop

Oefentherapie richt zich op zowel de lichamelijke als psychische klachten die kunnen ontstaan. U leert dagelijkse handelingen op een juiste manier uit te voeren, zodat u geen/minder klachten ervaart, denk aan persoonlijke verzorging, transfers (uit bed komen, opstaan vanuit de stoel), werkhoudingen, huishoudelijke handelingen en sport gerelateerde bewegingen.

Het krijgen van de diagnose kanker betekent vaak dat u langdurig in een stressvolle situatie leeft die veel onzekerheid met zich meebrengt. Veelgehoorde klachten zijn vermoeidheid, depressieve/angstklachten, slaapproblemen, slecht kunnen ontspannen en pijnklachten. Wij helpen u graag om weer in balans te komen op zowel lichamelijk als geestelijk vlak. Samen met u zoeken we hoe het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning verbeterd kan worden.

Maak een afspraak met een
van onze zorgverleners!