Praktijk voor Mondhygiëne

Praktijk voor Mondhygiëne (PVM) Rijssen is een mondhygiënistenpraktijk voor Rijssen en omliggende plaatsen. U kunt bij ons terecht met en zonder doorverwijzing van de tandarts. Wij staan voor kwaliteit en persoonlijke aandacht.

PVM Rijssen bestaat sinds 1998. Onze moderne praktijk in Rijssen beschikt over 3 behandelkamers. Ons team bestaat uit gediplomeerde mondhygiënisten en assistentes. Wij zijn lid van de beroepsvereniging en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister.

logo-pvm-mondhygienist-rijssen-oncologie-netwerk-rijssen

Huttenwal 42
7462 AC  Rijssen
0548-542572

website: gezondemondrijssen.nl
e-mail: mail@gezondemondrijssen.nl

Team Praktijk voor Mondhygiëne

Tijdens chemotherapie of radiotherapie kunt u last krijgen van uw mond (bijv. Droge mond, pijnlijke slijmvliezen, snel bloedend tandvlees, mucositis etc.).
De mondhygiënist zorgt ervoor dat uw gebit en tandvlees in optimale conditie blijven, maar leert u ook hoe u zelf uw mond zo gezond mogelijk kunt houden. De mondhygiënist voert verschillende behandelingen uit. Preventieve behandelingen zijn erop gericht gebitsproblemen te voorkomen. Dit is ook de belangrijkste taak van de mondhygiënist. Intensievere behandelingen zijn nodig wanneer er bijvoorbeeld ernstiger tandvleesontstekingen aanwezig zijn (parodontitis).

Voorlichting over gebitsproblemen, slechte smaak en/of adem en het uitvoeren van een volledige gebitsreiniging behoren tot de preventieve taken van de mondhygiënist. De intensievere behandelingen volgen vaak op klachten als bloedend tandvlees, losstaande tanden/kiezen, terugtrekkend tandvlees of pijnlijke tanden bij kou of warmte. Er kunnen ook ernstige tandvleesontstekingen aanwezig zijn zonder klachten.
Mochten er onverhoopt toch problemen ontstaan, dan behandelt de mondhygiënist deze in overleg met u of verwijst u naar bijvoorbeeld een tandarts of een parodontoloog.

Maak een afspraak met een
van onze zorgverleners!