SEEDYK coaching en
psychosociale therapie

SEEDYK is een praktijk voor coaching en psychosociale therapie. Uitgangspunt is om mensen naar hun problemen, ervaringen en belevingen te laten kijken op een manier waarmee zij hun houding en perspectieven naar het leven toe verruimen. SEEDYK is er voor diegenen die willen groeien.
Hooggevoelige mensen worden individueel begeleid of in groepsverband met als doel de hooggevoeligheid als kracht tot bloei te laten komen.

SEEDYK [seediek] is een woord afkomstig uit het Fries. De letterlijke vertaling is zeedijk.
Ik fietste in mijn jeugd graag naar de dijk om mijn hoofd uit te laten waaien, dat bracht mij rust en overzicht. Een dijk geeft de grens aan tussen het water en het land. Ik neem je mee de dijk op om een overzicht te krijgen wat er speelt. Wat hoort bij jou en wat bij de ander. Je krijgt de kans om nare ervaringen aan het terugtrekkende water mee te geven. Het nieuw ontstane land leer je te bewonen en te bewerken met nieuwe vaardigheden die je mogelijkheden en je gebied vergroten. Als je met mij op de dijk hebt gestaan dan ben je lekker uitgewaaid, waardoor je verfrist je taak weer op kunt pakken.

seedyk-rijssen-oncologie-netwerk-rijssen

Krans 21
7462 AC Rijssen
0548 – 520784

website: www.seedyk.com
email: info@seedyk.com

Jannie Douma-Rispens

Mensen kunnen bij SEEDYK terecht tijdens en na het ziekteproces. Als er kanker gediagnosticeerd is gebeurd er veel in de relatie. Kun je er samen over praten of is dat moeilijk. Daarvoor kun je hulp vragen omdat ik ook relatietherapeut ben. Vaak staat de zieke centraal na de diagnose, maar er gebeurd ook heel veel bij omstanders. De omstanders, vrouw, man, kinderen, broer, zus etc kunnen bij SEEDYK met hun emoties aan de slag, want vaak willen ze er de zieke niet mee belasten. Ook is het mogelijk om als zieke vader of moeder zelf aan de slag gaan bij SEEDYK om een herinneringsdoos voor de kinderen samen te stellen, een nalatenschap. Voor de mensen die achterblijven is het soms moeilijk om de draad van het leven weer op te pakken, eerst moeten verlies en verdriet een plaats krijgen in je leven. Ook hierbij kun je hulp krijgen.

Wat ik merk is dat mensen de draad moeilijk op kunnen pakken nadat de arts heeft gezegd dat ze beter zijn. het is net of ze er na een half jaar achter komen dat ze niet meer voluit kunnen genieten en leven. En dan is de hulp meestal al afgelopen. Wat ik doe is dat we dan nog eens het hele ziekteproces samen nalopen, de traumatische situaties een plekje geven en dat daarna mensen weer meer van het leven kunnen genieten.

Patiëntervaring: “Nadat ik de diagnose borstkanker heb gekregen, volgde er een jaar van behandelingen. Chemo, een operatie en bestraling. Een achtbaan waar je instapt, je moet mee. Na dit jaar hoopte ik mijn leven weer op te pakken, maar ik liep totaal vast.  Het verwerken ging niet zo makkelijk als ik gehoopt had. Middels de gesprekken met Jannie van praktijk Seedyk heb ik mijn ziek-zijn een plek kunnen geven en durf ik weer vooruit te kijken. Mijn leven zal nooit meer het zelfde zijn als voor mijn ziek zijn, maar ik heb het geaccepteerd en dat geeft rust.”

Maak een afspraak met een
van onze zorgverleners!