Judith Toeters huid- en oedeemtherapie

Na of tijdens de behandeling van kanker kunnen er meerdere huid- en/of bewegingsklachten ontstaan. Denk hierbij aan vochtophopingen, pijnlijke of strakke littekens, maar ook een beschadigde huid door middel van bestraling en/of chemotherapie. Door een operatie wordt de huid en diepere lagen beschadigd, ook zijn er mogelijk lymfeklieren weggenomen. Gevolg hiervan kan zijn een pijnlijk en beweging beperkend gebied.

Wij als, huid- en oedeemtherapeutes, staan graag klaar voor u tijdens een vrijblijvend intake gesprek. Hierin vragen wij naar de behandelgeschiedenis en stellen een persoonlijk behandelplan samen. Vervolgens gaan we aan de slag met de hulpvraag om zo de kwaliteit in het dagelijks leven te verbeteren.

Wat is oedeem?
Wanneer lymfeklieren zijn verwijderd wordt de afvloed van het lymfevocht belemmerd. Als dit zich ophoopt noemen we dit lymfoedeem. Dit kan direct na de operatie zichtbaar zijn, maar ook nog jaren na een operatie of een oncologische behandeling. Door middel van oedeemtherapie worden deze klachten hersteld of verminderd.

Litteken
Tumoren kunnen operatief worden verwijderd, door het chirurgisch verwijderen ontstaat een litteken. Deze kunnen gaan verkleven en hierdoor pijn en bewegingsbeperkingen geven. De littekens worden behandeld door middel van littekentherapie, maar ook alleen door bestraling kan er littekenweefsel ontstaan. Tevens worden cosmetisch storende littekens bij ons behandeld.

Daarnaast kan tijdens een chemo behandeling haar verminderen of tijdelijk geheel verdwijnen. Permanente Make-up van wenkbrauwen en/of eyeliner passen wij toe. Dit is een semi permanente manier van het creëren van wenkbrauwen en het weer meer ‘sprekend’ maken van de ogen.

Ook huidadvies geven wij bij een beschadigde huid of bij een verminderde conditie van de huid.

logo-judith-toeters-oncologie-netwerk-rijssen

Huisartsengroepspraktijk
Dokter Stokkersstraat 22
7462 AD Rijssen
06-30028549

website: judithtoeters.nl
email: huidtherapie@judithtoeters.nl

Team Judith Toeters huid- en oedeemtherapie

judith-toeters-huidtherapie

Maak een afspraak met een
van onze zorgverleners!